FiberNH volledige verstoring Zaterdag 10th februari 2024 00:23:00


De regio FiberNH heeft te maken met een verstoring in de backbone, vermoedelijk vezel schade. Onderzoek volgt oplost tijd nog niet bekend.

Rond 5:04 vanmorgen zijn de backbone verbindingen weer hersteld door de nachtploeg in FiberNH gebied, al onze wijkcentrales zijn weer online.

De schade is eindelijk gevonden, zoals we vermoeden ondergronds, 2 buizen en 3 glasvezel (96v) kabels zijn doorgebrand. De reparatie gaat tot in de nacht / ochtend duren er zijn meerdere lasploegen nodig om 3x een 96 voudige kabel aan 2 kanten te lassen en er moet een nieuw stuk buis en kabel aangelegd worden.

De engineers hebben een vermoedelijke locatie gevonden en uitgemeten, er worden nu nog een aantal metingen gedaan om de exacte locatie (in de buurt van Schagerbrug – de Stolpen) te vinden omdat bovengronds niets te zien is omdat de schade al afgedekt is of ondergronds. Eerst volgende update 22:00 of eerder.

De engineers van Allinq zijn namens de netwerkeigenaar (DFN) nog steeds aan het zoeken, er zijn diverse metingen verricht maar de exacte graafschade is nog niet gevonden. Wel zijn er backbone en vele klant aansluitingen geraakt. We komen later met een vervolg update om 20.00 uur.

Om 18:00 zullen wij de volgende update ontvangen van de netwerk leverancier.

We krijgen bericht dat de netwerkbeheer met Allinq sinds 13:30 op het juiste spoor is van de storing, er zal nu duidelijk gemeten moeten worden, graven, en herstellen. Bij een volgende update vanuit Allinq melden we ons.

De netwerkbeheerder DFN is bezig om de storing nog te lokaliseren, dit gaat wat moeizamer dan gedacht.

Er is een engineer van Qonnected onderweg naar het gebied voor nader onderzoek. Verwachtte aanrijd tijd 2 uur.

Tevens is ook de netwerkbeheerder ingeschakeld voor nader onderzoek en escalatie.